Strategic Cloud Consulting Claranet

woensdag 10 maart 2010

Cloud computing is de nieuwe trend op internet-gebied, waarbij cloud in feite staat voor Internet en in de sector worden Clouds (wolken) gebruikt voor de visuele weergave van Internet. Corporate Affairs heeft bij Claranet Strategic Cloud Consulting verzorgd door onderzoek te doen onder aanbieders in samenwerking met TNO ICT.

Het lijkt een hype, maar net als bij voorganger 'Web 2.0' is vooral onduidelijk wat de term precies inhoudt. Helemaal nieuw zijn de cloud-computing concepten niet, denk aan Sun een kleine 10 jaar geleden met de net-computer. Het leidt er in ieder geval toe dat er wordt nagedacht over de voor computing benodigde capaciteit die je kunt bereiken dankzij het internet.

Cloud-computing advies en roadmap ontwikkeling.
Veel ISP's en hosting bedrijven willen geld verdienen door toevoeging van cloud-computing aan hun set van diensten. Vooraleer er stappen genomen worden t.a.v. de opzet van een nieuwe roadmap is het zaak visie te ontwikkelen. Denk hierbij aan Corporate Affairs die investeert in relaties met technologie partners. Samen kunnen we cloud-computing advies geven over white-label inzet of investeringen in cloud-computing.

Screen Shot 2017-10-10 at 08.22.33

Trusted Advisor cloud computing

De kosten om cloud-computing echt helemaal zelf te gaan ontwikkelen als ISP, hosting bedrijf of telco moeten niet worden onderschat. Daarbij wanneer je binnen dit soort bedrijven kijkt naar beschikbare resources voor business development en de waardeontwikkeling van ISP's (bij bedrijfsovername) is het veel interessanter om een business case te maken voor een overname of partner strategie en zo te komen met nieuwe verdienmodellen rond cloud-computing.

Ons advies wanneer u start met cloud-computing; het valt of staat bij het hebben van een heldere visie op convergentie, SaaS en het marktdomein waarin men actief is. Al ras komt men dan ook achter het antwoord op de vraag of men eigen resources dient inzetten voor het in-house ontwikkelen van cloud-based-applicaties.Integratie van data; SaaS wordt PaaS

Een advies over cloud-computing; de uitdaging voor ISP's wat volgt uit SaaS en/of Cloud-computing is hoe om te gaan met de verschillende datastromen van en naar de gebruiker. De aanbieder van cloud computing diensten bepaalt wat de ontwikkelaar wel en niet kan doen. Dit is bepaald in labels, sommige labels bieden uitgebreide toolkits om de verschillende Cloud-computing services aan elkaar te koppelen.Is cloud-computing wat voor mij?

Wilt u advies en hands-on support bij het ontwikkelen van visie en strategie ten aanzien van cloud-computing, neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking via de contactpagina.

Share with
Sluiten